Jul 9, 2018

My Experience: Amazonliss - The Real Brazilian Keratin

Moj prvi susret sa keratinom i uopšte jednim ovakvim tretmanom za kosu koji mogu da uradim sama, kod kuće. Hmm.. Ni sama nisam mogla da verujem da se upuštam u ovu avanturu.
Da! Zapravo mogu da je nazovem tako! Avantura!
Ove redove vam piše osoba koja od osnovne škole ima identičnu frizuru. Verujem da je to dosadno svima, osim meni, međutim još uvek nisam odlučila da izađem iz ove zone komfora. Nikada se nisam farbala niti sam ikada izlagala kosu nekim hemijskim tretmanima. Bilo kako bilo, moja kosa je poprilično tanka i vlas je sklona pucanju tako da se trudim da je čuvam dokle god mogu. Slagala bih ako bih rekla da nisam imala želju da uradim neku promenu na sebi, međutim, plašim se kakav bi rezultat svega toga bio s obzirom na tip kose. Ono što je izuzetno bitno da naglasim jeste da kada kosu isfeniram ili ispeglam pa nakon toga izađem napolje, kada je prisutna vlaga u vazduhu, moja kosa postaje ono što ćete videti na fotografijama (sa oznakom "pre") koje se nalaze na kraju posta. 

Kada sam dobila ponudu od tima "Nutree Cosmetics USA" da isprobam pravi brazilski keratin, bila sam radoznala ali istovremeno i nepoverljiva. Mislila sam da ništa neće uspeti da ukroti moju kosu i učini je kako oni kažu "smooth and silky". Pa hajde da vidimo da li je ovaj tretman dao neke rezultate.

Pakovanje sadrži tri proizvoda od po 60 ml. koji mogu da se iskoriste 2-3 puta, što naravno zavisi od gustine kose. 
*Ukoliko tretman izvodite sami, bez pomoći, budite spremni da odvojite oko sat i po vremena.
**Proizvodi imaju neopisivo lep miris!
1. Anti Residue Shampoo - prvi proizvod i samim tim prvi korak jeste pranje kose ovim šamponom. Pranje traje nekih 5 minuta a nakon toga je potrebno osušiti kosu da bude 85% suva.
Zatim je potrebno podeliti kosu na 6 jednakih delova i zakačiti ih šnalama.
2. Brazilian Smoothing Treatment - kada smo podelili kosu, potrebno je da obezbedimo jednu posudu u koju ćemo sipati potrebnu količinu keratina (u zavisnosti od gustine kose). Na podeljenih 6 delova kose ćemo četkicom, nanositi keratin i odmah raščešljavati. Keratin se nanosi sekciju po sekciju, ne skroz od korena pa do kraja pramena. Kada smo naneli keratin na prve dve sekcije, sušimo fenom ovaj deo ali hladnim vazduhom. U ovom koraku ne rašćešljavamo kosu već samo prolazimo rukama kroz nju. Ponovimo isti proces na ostalim sekcijama.
Nakon što je kosa prosušena, podelimo je na 4 dela.
Zagrejanu presu provlačimo od korena do sredine nekih 8-10 puta, a zatim od sredine do kraja nekih 4-6 puta.
Kako ovo sve izgleda, možete takođe pogledati u ovom videu.
3. Intensive Repair Mask - Kada se završio postupak ravnanja kose presom, sledi ponovno pranje i upotreba maske koja treba da odstoji na kosi nekih 5 minuta a zatim se ispere.
Kada je i treći korak gotov, ostaje još sušenje kose fenom i rezultati su tu....
Napomena: Ovaj tretman pogodan je za sve tipove kose a proizvođač garantuje ravnu kosu čak 4 meseca!

Moji utisci posle mesec i po dana od kada sam uradila 
tretman...
Paketić sam dobila 31.maja s tim što su moji utisci bili očekivani već posle nedelju dana. Smatrala sam da to ne bi bilo u redu niti bi bilo iskreno da kažem šta mislim o svemu posle samo jednog pranja kose. Sada definitivno imam mnogo bolju sliku onoga što ovaj tretman pruža. Moje mišljenje je da se ovaj tretman definitivno ISPLATI. Kosa mi nikada nije bila mekša i svilenkastija. Svaki sledeći put kada sam je oprala, bilo je dovoljno da prođem četkom kroz nju jednom i ona je bila ravna kao posle peglanja. Svesni smo da su nam leto i jesen malo zamenili redosled, zbog količine kiše koja nas prati, pa je tako prisutno i mnogo vlage u vazduhu. Kosa mi se apsolutno NIKADA nije ukovrdžala što je za mene do sada bila nemoguća misija. Nisam očekivala da ću biti ovako oduševljena i da će ovi proizvodi dati tako dobre rezultate.
Želela bih da napomenem da ovo nije plaćena reklama već da sam želela da testiram proizvode koji se u Srbiji ne pominju toliko ili uopšte. Tako da sve preporuke idu na račun Nutree Cosmetics!

Fotografije/Photographs: Marina, The Book of Happiness
Proizvodi/Products: Nutree Cosmetics
                                     Nutree Cosmetics Facebook
                                     Nutree Cosmetics Instagram
                                               Video: How to use Amazonliss Kit

Čestitam pobednici Valerini Čolović!

25 comments:

  1. This is very nice
    https://www.melodyjacob.com/2018/07/what-to-wear-to-wedding.html

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Draga imenjakinjo :)
      hvala na komentaru. Rezultat je i mene iznenadio jer zaista nisam nikada koristila ništa slično. <3

      Delete
  3. Fantastic love entry! really very inspiring
    I'm glad that I could see him and I can not wait
    the next :) may it appear quickly!
    I greet warmly with Polish :)
    ayuna-chan.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Great product! I love the after effect!

    http://evgphotos.com/2018/07/08/expesive-and-simple/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much. I`m really glad you like it. This is the first time that I`m using something like this and my hair looks smooth and silky after (now) more than a month, without ironing :)

      Delete
  5. This is for sure a good buy
    https://www.melodyjacob.com/2018/07/yellow-submarine.html

    ReplyDelete
  6. This is a wonderful sharing. Keep 'em coming!

    ReplyDelete
  7. Thank you for the useful information. Is this your last blog?

    ReplyDelete
  8. Lately, I did not give a lot of consideration to giving comments on site page posts and have placed feedback even much less. Reading through your pleasant post, will support me to do so sometimes.
    Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again taking you feeds also, Thanks.
    RCG Online Store

    ReplyDelete
  9. Thanks, I am really happy with these great tips! Our comparisons, calculators and guides are 100% free to use. You can also get free quotes too! Do i have to declare an iva to my employer click for more information.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...