Oct 2, 2017

Charlotte Family - "Be your own kind of beautiful"


Posle priče o organskim proizvodima Marilou Bio koja je naišla na vaše pozitivne reakcije, nastavljamo u istom ritmu ali sa nešto izmenjenim asortimanom. U pitanju je linija za negu kože i kose brenda Charlotte Family. Ovi proizvodi su takođe iz kategorije organskih proizvoda, nastali u skladu sa ECOCERT Greenlife standardom. Razlika u odnosu na Marilou Bio brend jeste u lepezi proizvoda koju nude. Od sada su dostupni u sklopu Lilly drogerie asortimana.

Charlotte Family BIO Gel douche
Kupke za tuširanje sa mirisom mandarine i lavande imaju izuzetno blag i prijatan miris. Dolaze u pakovanju od čak 500 ml. a za prekrivanje celog tela dovoljne su svega dve pumpice. Pakovanje me je oduševilo jer je jednostavno za upotrebu a proizvod istisne do poslednje kapi (na kraju).
Na letovanje u avgustu sam nosila poslednji proizvod iz ove linije a to je gel za tuširanje i kosu sa mirisom jabuke i vanile. Nisam nosila nikakav dodatni šampon za kosu, a poznato je koliko je kosa na moru zahtevna za održavanje jer je poprilično suva. Ovim "2 u 1" gelom sam bila prezadovoljna. Naravno, moram da napomenem da se nikada nisam farbala i da mojoj kosi prijaju proizvodi ovog tipa. Ono što je takođe zanimljivo jeste što sam nakon svakodnevnog tuširanja i pranja kose, ovaj gel potrošila posle 2 meseca, verovali ili ne. Tako da je u pitanju nešto na čemu ćete svakako uštedeti jer se ne troši brzo.
Charlotte Family BIO šamponi za kosu
Prelazimo na preparate za negu kose gde takođe imamo tri interesantna mirisa.
Prvi (s leva na desno) jeste šampon sa cvetnom vodom lavandina, pogodan za sve tipove kose a kako kažu, može ga koristiti cela porodica. Dolazi u lepo dizajniranom pakovanju od 250ml.

Šampon za masnu kosu čini formula sa cvetnom vodom suručice koja skuplja i čisti, zatim ulja sertifikovanog organskog kedra i nane osvežavaju i čiste kosu i kožu glave. Stučnjaci suručicu nazivaju biljnim aspirinom i smatraju da se ona ne upotrebljava dovoljno. Ovaj šampon ima prilično intenzivan miris u kom preovladava nana.

Za kraj naravno uvek sledi najlepši miris koji je definitivno moj favorit iz ove linije. Reč je o formuli sa Aloe verom, bogatom vitaminima i mineralima kao i kompleksom od soje i biljnih ulja koji hrane kosu. Interesantno je što ne opterećuje vlas i čini kosu lakom za raščešljavanje.
Charlotte Family BIO dezodoransi
Ovo su proizvodi koji su po mom mišljenju najbolji za hladniji period. U pitanju su dezodoransi bez gasa, koji ne sprečavaju prirodan proces znojenja a pružaju optimalnu zaštitu. 
Dezodorans u žutom pakovanju sam koristila na letovanju i tačno je da ne sprečava znojenje ali svakako da ne neprijatan miris izostaje. Smatram da je sa stanovišta zdravlja, mnogo bolje koristiti proizvode ovog tipa. Dezodoransi koji sprečavaju znojenje u svom sastavu najčešće sadrže paraben i aluminijum a svojim dejstvom zatvaraju pore na koži i sprečavaju izlazak znoja na površinu.
SAVET STRUČNJAKA:
"Korišćenje dezodoransa sa isključivo prirodnim sastojcima će uz redovnu higijenu i zdravu ishranu biti takođe efikasno. Naša sugestija je da ukoliko koristite komercijalne dezodoranse, koristite one koji ne sadrže aluminijum ili parabene. Parabeni se koriste kao konzervansi u kozmetici i često mogu biti izlistani kao methyl-paraben, ethyl-paraben, propyl-paraben, butyl-paraben, isobutyl-paraben ili E216." 

NAGRAĐIVANJE:

Ukoliko želite da probate ove proizvode vrhunskog kvaliteta, napraviću vam paketić i podeliti sa vama one mirise koje nisam koristila.
Potrebno je da ste verni pratilac stranice mog bloga The Book of Happiness i da ostavite komentar (ispod objave posta na Facebook starnici) da li ste nekada probali proizvode ovog tipa i kakvo je vaše mišljenje o njima.
Nagradna igra važi samo za Srbiju. Igramo se do 05.10.2017.

______________________________________________________
Proizvodi dostupni u Lilly Drogerie prodavnicama


6 comments:

  1. Rado bih probala organske proizvode, ako budem sreca da ih osvojim radocu podeliti i moje iskustvo sa njima :) Organski proizvodi su od velike koristi i kada kuci imamo malu decu. Ja moju kozmetiku drzim visoko u kupatilu sem kokosovog ulja u kutijici, za slucaj da cerkica ne krene da ih isprobava.. A to bi moglo da bude i los ishod :/

    ReplyDelete
  2. Nisam probala niti jedan proizvod, a izgledaju fenomenalno. Čula sam mnogo lijepih recenzija o njima i sada imam ogromnu želju da ih probam. Mnogo mi se dopada tvoj post ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog + Giveawy

    ReplyDelete
  3. They must be so good! Id like to try them too! Kisses lovely! xo

    ReplyDelete
  4. Really interessting products dear! I haven't tried them and I would like to :)
    Have a nice day!

    http://lexisslittleworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. A wonderful post, dear ♥ Photos and products very cute!
    I will be happy with the friendship of blogs and signed up for your Blogger
    Julia Shkvo

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...