Aug 30, 2016

Redecorating My Room With - Rosegal & JYSK

Dugo sam se pripremala za jednu ovakvu priču u virtuelnoj knjizi koja najbolje uspeva da prikaže ono moje pravo - ja. I ne samo to! Zapravo, kroz nju sam uspela da pronađem sebe, izgradim svoj ukus i stil koji želim da približim svima onima koji se rado vraćaju njenim stranicama. 
Kada se osvrnem unazad i setim šta sam postavila kao jedan od glavnih ciljeva bloga, danas, priznajem da sam srećna jer sam istog ostala dosledna. Sve ovo govorim iz razloga jer stičem utisak da je prvobitna ideja blogovanja, generalno gledano, negde naišla na stranputicu. 
Ovim postom želela bih da opravdam tvrdnju da je manje zaista više, da nije samo ono što je skupo, zapravo i lepo kao i da uz malo mašte i kreativnosti, ipak možemo doći do željenih rezultata.
Jedna sam od onih koja voli svetle, čiste prostore i pristalica posedovanja tog ličnog kutka gde ću posle napornog dana uspeti da odmorim misli, popijem kafu i pročitam koji pausus knjige. Osećaj udobnosti i ušuškanosti između četiri zida koja su ponekad beg od svakodnevnih dešavanja, predstavljaju mi najvažnije osobine kada je uređenje enterijera u pitanju. Upravo ove dve karakteristike opisuje sve populaniji skandinavski dizajn. U njemu najčešće dominira bela boja na zidovima, nameštaju, podovima ili detaljima. Na ovaj način Skandinavci nadoknađuju manjak dnevne svetlosti, koja im je kako kažu, najveći neprijatelj.
Kako bih unela duh Skandinavije u svoj kutak, opredelila sam se za nekoliko detalja iz meni jedne od omiljenih prodavnica nameštaja gde možete pronaći sve za kuću. U pitanju je JYSK - Scandinavian Sleeping & Living. Na kraju posta možete pronaći direktne linkove ka onom što vas bude interesovalo. Za dodatni šarm ovog kutka, zaduženi su stikeri za zid, tačnije tufne u zlatnoj boji. Dugo sam bila u potrazi za njima i konačno sam ih našla na sajtu Rosegal. Stikeri su vrlo kvalitetni i potrebno je malo više opreza kako ne biste morali da ih odlepljujete. Inspiraciju za ovaj zid pronašla sam na fotografiji koju sam objavila negde u ovo vreme prošle godine, sa željom da to bude neki cilj kom ću težiti.
Sve ovo je početna faza uređenja koja je po meni i interesantnija jer se odvija postepeno. Nadam se da će vam se svideti moja interpretacija skandinavskog dizajna a za sva pitanja vam stojim na raspolaganju.
NAPOMENA: Prikazani proizvodi su kupljeni ličnim sredstvima, sem detalja sa Rosegal sajta.
Osvojite JYSK fotelju sa tabureom:
Povodom pet godina poslovanja u Srbiji, JYSK vam je pripremio nagradnu igru koja važi za INSTAGRAM. Potrebno je da im na kreativan način kroz fotografiju ili video, uputite rođendansku čestitku sa hashtagom #jysksrbija i naravno, da zapratite njihov Instagram profil. Igra traje do 02.09. pa požurite i budite što kreativniji jer nagrada je zaista vredna!
Zaful #newin bag >>> here

_________________________________________________________
Stikeri za zid (tufne)/Wall stickers (dots) - Rosegal
Jastučnica sa tekstom/Pillowcase - Rosegal
Stolić/Table - JYSK Srbija
Tepih/Rug: JYSK Srbija
Ramovi/Frames: JYSK Srbija
Beli dekorativni jastuk/White pillow: JYSK Srbija
Belo ćebe/White blanket: JYSK Srbija
Šolja sa citatom/Mug: Moj pozitivdžija
Fotografije/Photographs: Marina, The Book of Happiness

14 comments:

  1. Prelepo! Sve, ali sve mi se svidja :D

    ReplyDelete
  2. Ovo je jedan zaista divan post sa umirujućim tekstom. Sama priča koju si nam ispričala me je skro dovela u neki neopisivi osećaj, da sam poželela da svoju nakaradnu tamnu sobi pretvorim u nesto slicno ovome. Zaista divne slike, i hvala na linkovima koje si nam ostavila draga Marina.

    http://thestoryofagothic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Jaooo, pa fotke su čarbone! Kao iz časopisa! *emoji sa srce očima* Sve je tako lepo, asimetrično, divnoo! Svaka ti čast! ♥

    ReplyDelete
  4. Jaoooo kakve fotke! <3 Obožavam!!! Imam isti tepih, samo što ga ja držim na krevetu. :D

    ReplyDelete
  5. Divni detalji! Ja u JYSK-u uvek nadjem nesto zanimljivo. A ova jastucnica Rosegal je pun pogodak.

    ReplyDelete
  6. preslatko ali taacno vidim kako ne bih mogla da zivim u ovim 'casopis' enterijerima =)))

    ReplyDelete
  7. Prosto mi oci uzivaju u ovim prekrasnim fotkama! I ja sam veliki fan skandinavskog dizajna, ah sve te lepe svetle nijanse u enterijeru. Svi detalji iz tvog kutka mi se dopadaju, bas bih bila u problemu da moram da izdvojim samo jedan :-)

    Ljubim te puno

    ReplyDelete
  8. Jako divan enterijer.Prelepo!

    Ukoliko zelis da se pratimo, javi se na mom blogu
    xoxo

    http://badassvampire.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  9. Ovo je bas sredjeno po mom ukusu!!! Divno Marina.

    ReplyDelete
  10. Beautiful photos, Marina. Love how you captured every details
    xoxo
    Liza
    Liza Corner | Instagram | Facebook

    ReplyDelete
  11. Prelepo je tako nezno i sa stilom <3
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...