Feb 26, 2015

Blog guest: M●Art - Unikatno oslikana garderoba



Postoje ti neki dragoceni momenti kada shvatiš zbog čega ustvari voliš ono čime se baviš, ono u šta ulažeš svoj trud, vreme i energiju. Upravo jedan od takvih trenutaka dogodio se kada sam pronašla devojku koja me je svojom posebnošću, oduševila. Njeno ime je Nina Kranjčević i tvorac je novog brenda pod nazivom M●Art. Ona je izuzetno talentovana mlada dama koja se bavi oslikavanjem garderobe i aksesoara. Naša saradnja bila je rezultat moje neverovatne želje da je predstavim svima vama koji umete da prepoznate i cenite kvalitet, ali i različitost. Kako sam veliki ljubitelj modnih ilustracija, poželela sam da imam majicu na kojoj će se naći moja omiljena. Od momenta kada sam joj poslala ovu skicu, do trenutka kada je stigla na moju adresu savršeno oslikana, prošlo samo par dana. Ne, nisam mogla da verujem i to je razlog više zbog koga sam presrećna što imam mogućnost da podržim jednu ovako dobru priču. Svi vi koji se ne libite da date svoj glas umetnosti, dobrodošli ste da mi se pridružite. Nina, od srca ti hvala što si sada i zvanično deo jedne stranice knjige o sreći!

1. Ti u tri reči
- Kreativna, nestrpljiva, pozitivna.

2. Kada se rodila tvoja ljubav prema crtanju i da li još neko u tvojoj porodici poseduje taj talenat?
- Onog momenta kada sam naučila da držim olovku, nisam je više ispuštala. Ljubav prema crtanju se rodila zajedno sa mnom, kao deo mene. Od malena sam žvrljala svuda. Zidovi moje sobe su bili prekriveni mojim "umetničkim delima". Redovno sam "tetovirala" svoje ukućane a jednom prilikom sam svojoj mački sašila i pidžamu, što se njoj naravno nije mnogo dopalo. Uvek sam bila puna nekih kreativnih ideja koje su se ponekad neslavno završavale, ali je kroz sve moje kreativne radionice najviše bilo zastupljeno crtanje. Iskreno, u mojoj porodici su svi antitalenti za crtanje i slikanje. Jedino je moj brat Miki lepo crtao, iako ga profesija ipak nije povela u tom smeru.

3. Dočaraj nam svoju zamisao MArt brenda
- MArt je svoje prve korake napravio oslikavanjem na majicama, jer je to bilo najpraktičnije ponuditi ljudima u početku i upoznati ih sa slikanjem na tekstilu. Zatim sam u ponudu uvrstila suknjice i haljine koje sam šila i potom oslikavala, da bih danas skoro godinu dana kasnije, MArt postao pravi mali rastući brend koji u pripremi ima kolekcije kako za proleće/leto tako i za jesen/zimu. U kolekcijama će se pored oslikanih stvari naći i garderoba po kojoj nisam slikala, ali sam na drugi način pokušala da dočaram unikatnost svakog komada. Ukratko, MArt je spoj romantičnog i urbanog.
4. Kakve boje koristiš prilikom oslikavanja i kako se oslikana garderoba i aksesoari kasnije održavaju?
- Trenutno imam zaista bogatu lepezu boja raznih proizvođača, međutim u nekih 80% slučajeva koristim boje francuskog proizvođača Pebeo. Oni imaju najveći izbor nijansi i boje su im veoma kvalitetne. Sva oslikana garderoba se jako lako održava. Može da se pere u mašini, na temperaturi do 40 stepeni. Jedino što ne sme da se pegla peglom na paru. Za ovih godinu dana koliko se bavim oslikavanjem garderobe, ništa mi se nije ispralo.

5. U kojoj meri pratiš modne trendove i da li oni imaju uticaj na tvoju inspiraciju?
- Da budem iskrena, ne pratim trendove previše i ne znam unapred šta će biti aktuelno za predstojeću sezonu. Mislim da devojke generalno treba da izgrade svoj upečatljiv stil koji će iz sezone u sezonu ukrasiti nekim trendi detaljem. Zaista se trudim da ispratim kako za sebe lično, tako i za MArt, da ono što nosim ili dizajniram bude sa ukusom i elegancijom. Kako trendovi nisu ključni za mene lično, tako nisu ni za moju inspiraciju. Međutim, vrlo često se desi da ono što je u trendu bude upravo to što se i meni dopada.

6. S obzirom na to da si ti jedna kreativna duša i sigurno mnogo maštaš, reci nam kakvi su tvoji planovi za budućnost?
- Moji planovi za budućnost su trenutno jako skromni, bar kad je u pitanju bliska budućnost. Volela bih da kolekcije za proleće/leto i jesen/zimu, budu lepo prihvaćene i da jednostavno mogu da živim od onoga što toliko volim. To je definitivno moj krajnji cilj.
7. Šta bi volela da promeniš na srpskoj modnoj sceni?
- Na našoj modnoj sceni bih volela da mladi i školovani umetnici/dizajneri dobiju mnogo više prostora za afirmaciju. Ukratko, da preovladava talenat i umetnost a ne estrada.

8. Koja je tvoja vizija sreće?
- Moj ideal sreće je jedna kuća pored vode, sa mnoštvom životinja. Volela bih da doživim takvu penziju.



________________________________________________________
Oslikana majica/T-shirt: H&M majica koju je oslikala M●Art kreativna radionica
Sako/Blazer: StyleMoi
Mantil/Coat: Choies
Pantalone/Jeans: Conto Bene
Torba/Bag: Oasap
Sat/Watch: Parfois
Ogrlica/Necklace: Frontrowshop
Šminka i frizura: Ivana MakeUp
Fotografije: Nikola Šegan

9 comments:

  1. Hello!
    I really like your Blog. Awesome Posts. Do you want to support each other and follow via GFC and/or Bloglovin? That would be so nice :) Hope we stay in Touch.

    Greetings, Sophia
    Instagram: sophiaton_
    Blog: www.sophias-fashion.de

    ReplyDelete
  2. Ovo je prelpo! Oduševljena sam! Majica je zaista pravo malo umetničko delo!
    I tako mnogo podseća na tvoje polyvore setove :)

    ReplyDelete
  3. You are so beautiful!!!
    Great style!!!

    ♥ Mac ♥
    gardeninshadow.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  4. Cipele su prelepe :)
    Super post :*

    http://www.adelaacanski.com/

    ReplyDelete
  5. excellent post , very beautiful image! want to follow each other ? let me know )) a good weekend !
    http://mosaictrends.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Lovely post. I follow you , could you follow back, dear. Keep in touch. Kiss

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...