Jul 5, 2013

My reading list!

Ovog petka opet otvaramo vrata novom vikendu, te sam zbog toga želela da vam predstavim svoju kratku listu čitanja za ove vrele letnje dane koji su pred nama. Igrala sam se fotografijama a kratak sadržaj svake knjige preuzela sam sa poleđine knjige kako bih vam ih približila. Možda neka od njih bude i vaš izbor.
Tereza Revaj - U dobru i u zlu
Nakon što je izgubila roditelje, mlada Ruskinja Ksenija beži od boljševika i iz Sankt Peterburga seli se u Pariz, gde se suočava sa tragedijom i usamljenošću života u izgnanstvu. Međutim Ksenija je rešena da se ne preda i zato pronalazi posao: radi kao model kod jednog francuskog dizajnera koj je očaran njenom jedinstvenom, upečatljivom lepotom. Tako upoznaje talentovanog fotografa, privlačnog Nemca Maksa fon Pasaua, i sa njim se upušta u strastvenu romansu, a njen život više nikada neće biti isti. Ipak, Ksenija ne želi do kraja da se preda toj ljubavi, iz straha da će tako izgubiti svoju slobodu i nezavisnost. Istorija se takođe urotila da ih razdvoji, stavljajući ih pred dramatične izbore. Hoće li njihova ljubav preživeti tamu i neizvesnost tih nemilosrdnih vremena?
Danijela Stil - Dobra žena
Anabela Vordington rođena je u privilegovanom svetu i raste u glamuru njujorškog visokog društva. Ali sve se menja jednog hladnog aprilskog dana 1912.ogdine, kada potonuće Titanika zauvek menja njen život. Pronašavši snagu uprkos svojoj ožalošćenosti, Anabela počinje da se bavi volonterskim radom, da neguje i leči siromašne i posvećuje se svim srcem medicini, koja će obeležiti ceo njen život. Ali naizgled idiličan brak u njen život unosi još više tuge i izaziva skandal koji Anabela ničim nije zaslužila i zbog kojeg će biti primorana da napusti Njujork i ode u ratom zahvaćenu Evropu, u Francusku, u kojoj besni rat. Tamo će pronaći sebe u bavljenju pozivom koji ju je oduvek privlačio, i radiće u ambulantnom korpusu na prvoj liniji fronta. Nakon završetka rata, Anabela započinje nov život u Parizu - postaje lekar i majka i takoreći zaboravlja svoj nekadašnji život, sve dok jedan novi sudbonosni susret ne otvori ponovo njeno srce prema svetu koji je ostavila iza sebe.
Gijom Muso - Kako bih bez tebe
Preko krovova Pariza do sunčanog San Franciska putuje prva ljubav koja večno traje, a sa njom i zanosna priča puna neizvesnosti i čaroloije. Gabrijel u životu ima dva muškarca - oca i prvu ljubav. Jedan od njih je ugledni policajac, a drugi poznati lopov. Igrom sudbine, obojica su odavno nestali bez traga, ostavljajući veliku prazninu u Gabrijelinom srcu. Jednog dana, i to u isto vreme, iznenada se vraćaju u njen život. Njih dvojica se poznaju, a u isto vreme toliko mrze da su spremni na borbu do smrti. Gabrijel odbija da bira između čoveka kog voli i oca, međutim, u nekim sukobima smrt je neizbežna. Osim ako.....
Lujza Hej i Šeril Ričardson - Možete stvoriti izuzetan život
Mnogim ljudima širom sveta reči Lujze Hej predstavljaju svetionik koji ih vodi iz tame očajanja do svetlosti boljeg života. Šeril Ričardson jedna je od mnogobrojnih na koje je Lujza uticala da i sama postane autor bestselera. Šta se dešava kad njih dve spoje svoje mudrosti u jednu knjigu? Lujza i Šeril vode niz okrepljujućih i intimnih razgovora u ovoj knjizi, tako da ćete se osećati kao da ste istovremeno na ručku sa svojim najboljim prijatlejicama i na času kod dva lidera pokreta za samoojačanje. Tokom zajedničkog putovanja po Severnoj Americi i Evropi, Lujza i Šeril razgovarale su o raznovrsnim temama uključujući ljubav prema samom sebi, ljubav prema sopstvenom telu, svesno starenje, obogaćivanje sveta prosperitetom  i izobiljem, ostvarenje pozitivnih odnosa - sa porodicom, prijatlejima, kolegama, mirno i dostojanstveno suočavanje sa smrću.Ove dve neverovatne žene predstavljaju živi dokaz da duhovni principi, o kojima je u ovoj knjizi reč, zaista funkcionišu.

Fotografije/photos: Marina (me)

12 comments:

  1. Prelepe slike! :)

    ReplyDelete
  2. Dear Mari, they all must be really interesting and good! I also love the pics you have taken, amazing and full of grace as you!:) Hugs and kisses lovely!:*♥

    ReplyDelete
  3. Čula sam sve pohvale za "Dobru ženu", nadam se da ću uskoro naći među pročitanim djelima. Fotke su izuzetno asocijativne - vrele dane kratiti uz ugodno društvo, izležavanje, kavicu/ledeni ćaj... :D
    Prošlo ljeto sam čitala nekoliko djela S. King-a, i "Gavrana" E. A. Poe-a ponovila da ostanem u istom žanru :) Ovo definitivno ne spada u tvoj izbor literature, ali uvjerene asam kako se ne bi pokajala zaviriš li među njihove retke.
    Ovo ljeto nažalost ostajem u e-verziji kako je gradska knjižnica siromašnija od crkvenog miša. Ali kao i svake godine dosada, i ove ću pročitati "Igru očiju" E. Canetti-ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na ovakvom komentaru :)
      Inače, gotovo sve knjige su poklon. Nisam ih birala ja pa mi je onda još interesantnije da vidim u čemu me ljudi vide, tj kom žanru. Videćemo, letovanje će uskoro pa ću polako da krenem sa čitanjem.
      Slažem se za izbor u bibliotekama..šteta što ga slabo obogaćuju :(

      Delete
  4. U dobru i zlu je super knjiga! :))

    cageoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Hey:)
    Love your blog:)

    Would you like to follow each other?

    http://thecitymermaid.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  6. odlična knjiga Danijele Stil! :)

    ReplyDelete
  7. you have a nice blog! mind to check out my blog? maybe we can follow each other :)

    www.thebeautyyoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear, thanks for visiting. I will follow you :)

      Delete
  8. nice blog darling!!

    follow you!!

    pls fgollow me :33

    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    thx
    xoxo

    ReplyDelete
  9. Great post :) Beautiful pictures :)

    http://lefragmentmode.blogspot.fr/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...