Sep 28, 2017

Final Impressions - Marilou BIO Products


Tek kada zakoračite u treću deceniju, malo više počnete da razmišljate o negovanju kože, koja bi zapravo trebala da nam bude imperativ tokom celog života. Pored ishrane, pravilna nega je presudna za blistav i svež ten. Veoma je važno šta nanosimo na kožu jer kako stručnjaci kažu, sve to kroz nekoliko sekundi završava u našem krvotoku. Upravo zato treba da obratimo pažnju na sastojke koji se koriste prilikom proizvodnje ovih preparata. 

U poslednje vreme mnogo se priča o prirodnoj i organskoj kozmetici. Ne treba mešati ova dva pojma jer su razlike velike.
Prirodna kozmetika podrazumeva da su bar neki prirodni sastojci uključeni u sastav proizvoda ali i da on može biti okarakterisan kao prirodni iako ima do 30% sintetičkih sastojaka. Ako na etiketi uočite mnogo laboratorijskih sastojaka a od prirodnih svega nekoliko, to znači da proizvod sigurno ne spada u kategoriju prirodnih.

Organska kozmetika je pravno regulisana i podrazumeva da su brend ili sastojci sertifikovani od strane nadležnih organa. Na ovakvim proizvodima treba odmah da uočite prateći LOGO koji dokazuje njegov sastav. U ovom slučaju to znači da je sastojak ili skoro 100% sastojaka u organskom proizvodu obrađivan pod veoma strogim pravilima: bez pesticida i đubriva te ne sadrže nijedan od genetski modifikovanih sastojaka. 
Biljke koje ulaze u sastav sertifikovanih organskih proizvoda se uzgajaju na ekološki način i za njihov rast se ne koriste veštačke supstance koje bi mogle naškoditi ne samo njima, već i okolini.

REZIME: Kada kupujete organsku kozmetiku, sigurni ste da kupujete proizvod čiji su sastojci organski proizvedeni, bez štetnih dodataka, dok u slučaju prirodne kozmetike ne mora da znači da su sastojci prirodni.

MARILOU BIO

Smatram da je ovakav uvod bio neophodan kako bih predočila važnost i prednost ogranske kozmetike u odnosu na prirodnu. Shodno tome, želim da vam pričam o novim proizvodima na našem tržištu, koje sam aktivno koristila u prethodna dva meseca. Reč je o brendu Marilou BIO koji se proizvodi u Francuskoj i to po ECOCERT Greenlife standardu. Oni su dostupni u Lilly drogerijama i to u onim objektima koji u svom asortimanu nude wellness proizvode. Najavljeno je da će se uskoro naći i u njihovoj online prodavnici. Asortiman organskih Marilou Bio proizvoda, pogledajte u nastavku posta.
Lotion Tonifiante/Losion za toniranje - je losion koji se koristi nakon čišćenja lica kako bi se uklonili svi tragovi čišćenja. Ovaj proizvod sam nešto manje koristila jer sam veliki ljubitelj micelarnih voda pa sam se nekako više okrenula narednom proizvodu.
Eau Micellaire/Micelarna voda - za raliku od drugih micelarnih voda koje sam koristila, Marilou BIO je odlična za čišćenje lica jer će ukloniti apsolutno svaku nečistoću sa kože. Može da posluži i za skidanje šminke ali je prvenstveno namenjena čišćenju lica. Ima pomalo neobičan miris ali nakon korišćenja, osetićete da ste u potpunosti uklonili nečistoću.
Creme Confort/Multifunkcionalna krema - ovo je krema za svakodnevnu upotrebu. Sadrži hranljiva svojstva shea putera i pčelinjeg voska koji pomažu da se održi prirodna vlažnost i glatkkoća kože. Može da se koristi kao dnevna krema za ruke, lice, dekolte ali i za kožu koja je suvlja na predelima kao što su kolena, laktovi i stopala. Prijatnog je mirisa i koža je vrlo brzo upije a koža ostane mekana i glatka.
Trojac koji vam je potreban za kompletnu negu lica, čine ova tri proizvoda:
Creme Visage Jour/Dnevna krema - je krema koju sam definitivno najviše koristila tokom prethodna dva meseca. Lepa tekstura, prijatan miris i osećaj hidriranosti kože lica su svakako epiteti kojima ova krema može da se pohvali. Ima sve moje preporuke.
Creme Visage Nuit/Noćna krema - u pitanju je mnogo gušća krema od dnevne i nanosi se uveče na suvu, očišćenu kožu. Kominovanjem dnevne i noćne kreme, imaćete sve što vam je potrebno za blistavu, nežnu kožu.
Creme Visage Anti-Rides/ Antirid krema - ove kreme su specijalno napravljene za predeo oko očiju i usana, tačnije za predeo koji je najosetljiviji jer je tu koža najtanja. Savetuje se da se sa upotrebom antirida počne već nakon tridesete godine.
Jedan od dražih proizvoda iz Marilou BIO linije je svakako Commage Visage Exfoliant/Face Scrub. Kako biste uklonili mrtve ćelije sa kože lica, toplo preporučujem jedan ovakav "čistač" jer su njegovi učinci više nego sjajni. Koristi se tako što se nanosi na vlažno lice i nežno masira 2-3 minuta. Poželjno je koncentrisati se na specifična mesta poput masnih predela kao što su čelo i brada. Preporuka je da se koristi bar jednom nedeljno.
Gel Visage Nettoyant/Cleansing gel - sledi proizvod koji koristim svim danima osim onda kada nanosim Face Scrub. Preporučljivo je njegovo svakodnevno korišćenje, ujutru i uveče. Pogodan je za sve tipove kože a nanosi se na vlažno lice, blagim kružnim pokretima nakon čega se stvara pena koja se posle toga ispira. Takođe, topla preporuka ide i u njegovu korist.
Lait Corps Hydratant/Mleko za telo - je proizvod koji sam gotovo potrošila s obzirom na to da sam ga koristila na letovanju, nakon povratka sa plaže i tuširanja. U pitanju je hidratantno mleko za telo koje sadrži organsku Aloe veru, jojobino i suncokretovo ulje. Posebna prednost ovog mleka bila je ta što umiruje kožu i čini je mekšom, što je veoma bitno posle sunčanja.
Creme Mains Nourrissante/Krema za ruke - pogodna je za korišćenje svakodnevno, više puta u toku dana. Koža ruku postaje neverovatno glatka i meka. U kontaktu sa kožom, ova krema poprima divan miris.
Masque Visage Purifiant/Maska za lice - koristi se dva puta nedeljno kada se na lice nanosi deblji sloj i ostavlja da stoji nekoliko minuta uz izbegavanje predela oko očiju. 
Moja rutina čišćenja lica sastojala se iz nekoliko koraka: 
- nanošenje maske
- čišćenja lica upotrebom Face Scrub-a ili gela za čišćenje lica
Naravno ovo se odnosi na onaj dan u nedelji kada odlučim da uradim "generalno čišćenje" lica.

Lait Douceur Demaquillant/Mleko za uklanjanje šminke - nekoliko puta sam skinula šminku mlekom jer sam se prosto navikla na upotrebu micelarne vode. Međutim, svakako sam zadovoljna učinkom s obzirom na to da sam upotrebila svega 2-3 blaznice kako bih potpuno skinula šminku. Miris je prijatan i nisam imala nikakve iritacije očiju prilikom upotrebe.

______________________________________________________________
Proizvodi/Products: Mariolou Bio, dostupni u Lilly drogerijama
Fotografije/Photos: Marina, The Book of Happiness




2 comments:

  1. Super post i recenzija! Proizvodi izgledaju i čine se jako lijepo! <3
    novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  2. Nisam nikad cula za ove proizvode ali sad nakon citanja ove recenzije rado bih ih nabvila. Khm, nisam sigurna da ih mogu negdje u BL kupiti. Svidja mi se kako izgledaju isto, sve je girly! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...